Monument Limburgia in ere hersteld

De hondenpoep is weg doordat het hekje de honden op afstand houdt. De planten staan erin en zullen er in de zomer mooi bij staan en de gedenkplaat is vernieuwd. Het monument is weer klaar voor de toekomst!

Sinds medio 2021 waren Harriet Rikhof en Wendy Bedet van Bewonerscommissie Brunssum-Zuid al bezig met de gemeente Brunssum om het monument aan te pakken. Medewerkers van de gemeente vonden het een mooi plan om het monument in oude glorie te herstellen en zijn waardigheid terug te geven en zegden hun medewerking toe. Immers, de as van wijlen Sjra Jacobs lag uitgestrooid bij het monument.

In 2021 troffen Harriet en Wendy rozen aan bij het monument. Bij navraag in de buurt had iemand een klein meisje gezien die rozen kwam brengen voor opa, een oud-speler van Limburgia. Geschokt stelden zij vast dat het meisje tussen de hondendrollen had moeten laveren om deze neer te leggen. Dat was het moment waarop zij besloten hier iets aan te doen.

Zo gezegd, zo gedaan. Er kwam een hek, heel veel planten en uiteindelijk, met een laatste beetje extra hulp van wethouder Hugo Janssen, kwam de langverwachte, mooie, nieuwe gedenkplaat.
Een granieten plaat met daarop alle namen van het kampioensteam uit 1950, het jaar waarin Limburgia de eerste Limburgse landskampioen werd!

Wendy en Harriet houden het monument nu bij. Schoffelen regelmatig het onkruid, verzorgen de planten en in de zomer, als het erg droog is, gaan er heel wat gieters water in. Zo kan het monument weer heel veel jaren mee.