Huurtoeslag

Huurtoeslag

Meer huurders hebben recht op huurtoeslag, maar niet iedereen weet dit.
Sinds 1 januari 2020 komen meer huurders in aanmerking voor huurtoeslag. Dit komt door een wetswijziging waardoor de harde inkomensgrenzen voor huurtoeslag zijn vervallen. Veel huurders weten dit nog niet en lopen hierdoor huurtoeslag mis. Controleer dus alsnog of u recht heeft op huurtoeslag.

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Tot en met 2019 golden er harde inkomensgrenzen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Hierdoor kon het recht op huurtoeslag in één keer vervallen als u een paar euro extra ging verdienen.

Vanaf 1 januari 2020 bestaan die harde inkomensgrenzen niet meer. Als uw inkomen stijgt, krijgt u minder huurtoeslag. Maar het is niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt. Dit zorgt voor meer zekerheid bij huurders. Belangrijk, want onzekerheden zijn er in deze tijden al genoeg.

Wie kan huurtoeslag krijgen?
Of u in aanmerking komt voor huurtoeslag is onder andere afhankelijk van uw gezinssamenstelling, uw inkomen en de huurprijs. Op de website van de Belastingdienst/Toeslagen kunt u controleren of u in aanmerking komt en kunt u een proefberekening maken.

Heeft u recht op huurtoeslag? Vraag de huurtoeslag dan aan. Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, geef die wijziging dan door. Gaat u meer verdienen, zet dan zo nodig de huurtoeslag stop.

Meer weten?
Kijk op www.toeslagen.nl/huurtoeslag of neem contact op met de BelastingTelefoon via 0800-0543 (gratis). Ook kunt u kijken op www.toeslagen.nl/hulp voor een toeslagenservicepunt bij u in de buurt of andere hulp.