Burendag 2022 in speeltuin Limburgiaplantsoen

Op 24 september organiseerde BC Brunssum-Zuid een buurtfeest ter ere van Nationale Burendag.
In de omheinde speeltuin werd het feest gegeven en gefinancierd door de bewonerscommissie.

De hele ochtend waren zij in de weer met inrichting en versiering voor een spetterend feest. Toen alles klaar stond en de koffie bruin was, kon het feest beginnen. Alle buren waren uitgenodigd. Ongeveer 40 bewoners hadden zich ingeschreven en verschenen keurig op tijd. Er was gevraagd zelf iets mee te brengen voor bij de koffie. Daaraan werd royaal gehoor gegeven. Het gebak ging uiteindelijk niet eens op.

De onlangs door de bewonerscommissie geplaatste boombank werd bij deze gelegenheid feestelijk geopend door voorzitter Wendy Bedet en penningmeester Harriet Rikhof.

Om 15:00 uur kwam het “Droomijsje” voorrijden. Iedereen kon ijs bestellen op kosten van de organisatie. Onder het genot van dit ijsje en een leuk muziekje werd er druk op los gekletst. Contacten werden weer aangehaald en nieuwe buren leerden elkaar kennen.

Tegen het einde van de middag kwamen de broodjes bockworst op tafel. Na die verorbert te hebben, werd de speeltuin met elkaar opgeruimd en om 19:00 uur was er van het feest niets meer te zien.
Afgezien van de eksters die de laatste kruimels gretig uit het gras pikten.